Na 1 porci

1 porce strakatých (Pinto) fazolek | 1 porce zeleniny (pastinák, jarní cibulka, mrkev, dýně) | sůl, pepř | semena koriandru | kmín | 1 stroužek česneku | ¼ lusku chili papričky | majoránka | tymián

  1. Fazole nechat přes noc ve studené vodě změknout. Příštího dne zcedit a v čerstvé vodě bez soli lehce povařit asi 60 minut.
  2. Zeleninu omýt a očistit a nakrájet nebo nastrouhat na malé kousky. Rozpálit pánev bez tuku a zeleninu lehce podusit. Okořenit solí a pepřem.
  3. Měkké fazole zcedit a s trochou vyvařené vody rozmixovat. Přidat zeleninu a také rozmixovat.
  4. Na pánvi bez tuku lehce orestovat semena koriandru a kmín a roztlouct je v hmoždíři. Česnek oloupat n a na jemno nasekat. Očistit chili a nakrájet na malé kousky. Fazolové pyré vylepšit vším kořením.
  5. Z fazolové hmoty zformovat koule a jemným tlakem zformovat placky. Rozpálit pánev bez tuku a bramboráky osmažit. Nechat dotáhnout asi 10 minut v troubě při 100 stupních.

Tip: dobré na cesty.