Na 1 porci

1 porce zeleniny (1/2 rajčete, celer, jarní cibulka, salátová okurka) | 2 stroužky česneku | petržel | pažitka | 1 porce tvarohu | minerální voda | sůl, pepř | 1 porce samožitného chleba

  1. Rajče nakrájet na kostičky. Celer a jarní cibulku omýt a očistit, celer nakrájet na kostičky, cibulku na kolečka. Vše smíchat dohromady.
  2. Oloupat česnek a nasekat na jemno. Salátovou okurku očistit a nastrouhat. Petržel a pažitku omýt, osušit a na jemno nasekat.
  3. Tvaroh rozmíchat s trochou minerální vody do hladka. Vmíchat do něj česnek s bylinkami. Osolit a opepřit.
  4. Chléb orestovat a potřít tvarohem, ozdobit zeleninou.

Tip: ve fázi 3 potřít chléb olejem, nebo přidat olej do tvarohu.