1 porce klíčků (např. mungo = zelená fazole, čočkové klíčky) | 1 porce zeleniny ( červená paprika, nakládaná okurka, 1 polévková lžíce na kostičky nakrájené cibule) | 1 jablko | 50 ml zeleninového vývaru | 1 polévková lžíce bio jablečného octa | sůl, pepř | 1 plátek samožitného chleba

  1. Klíčky zblanžírovat asi 1-2 minuty ve slané vodě, studenou vodou propláchnout a nechat okapat.
  2. Paprikový lusk omýt, očistit a nakrájet na kostičky. Nakládanou okurku nakrájet na plátky. Jablko omýt, rozčtvrtit, odstranit jádřinec a dužinu nakrájet na větší kousky.
  3. Na marinádu smíchat zeleninový vývar s octem, solí a pepřem.
  4. Klíčky, nakládanou okurku, papriku, jablko a cibuli na kostičky smíchat dohromady a vmíchat do marinády.
  5. Chléb nakrájet na kostičky. Rozpálit pánev bez tuku a chléb orestovat. Krátce před servírováním vmíchat do salátu.

Tip: Podle libosti posypat řeřichou.