Na 1 porci

1 porce zeleniny (cuketa, pastinák, 1 polévková lžíce na kostičky nakrájené cibule) | 250 ml zeleninového vývaru | sůl, bílý pepř | 1 porce klíčků (např. ředkvičkové nebo vojtěškové) | 1 čajová lžička nasekaného kopru

  1. Cuketu omýt, oloupat. Rozpůlit, vyškrábat jádra a dužinu nakrájet na malé kostičky. Pastinák očistit, oloupat a také nakrájet na malé kostičky.
  2. Rozpálit hrnec bez tuku, a na cibulce podusit cuketu a pastinák.
  3. Zalít vývarem a zeleninu na mírném ohni asi 15 minut nechat povařit.
  4. Obsah hrnce rozmixovat.Polévku osolit a opepřit. Před servírováním vmíchat klíčky a navrch dát kopr.

Tip: loupaná cuketa udělá hustou polévku. Cuketu je možné mixovat i neoloupanou.