Na 1 porci

1 porce zeleniny ( mrkev, fenykl, jarní cibulka) | bio citron | 1 porce kuřecích prsíček | sůl, pepř | ¼ čajové lžičky fenyklu | nové koření |75 ml zeleninového vývaru | čerstvě nasekaný kopr

  1. Zeleninu omýt, očistit a nakrájet na plátky/proužky. Citron omýt horkou vodou, osušit a nakrájet na tenké plátky.
  2. Kuřecí prsa omýt ve studené vodě, osušit, osolit, opepřit. Rozpálit pánev bez tuku, prsíčka z každé strany 2 minuty opéct. Plátky z pánve vyjmout.
  3. Zeleninu s fenyklem, novým kořením a plátky citronu vložit do šťávy z masa, a při mírném ohřevu za stálého míchání asi 2 minuty opéct.
  4. Troubu předehřát na 175 stupňů (horkovzdušnou na 150, plynovou na stupeň 2). Zeleninu vložit do nákypové formy. Na to položit maso a zalít vývarem.
  5. Formu zakrýt alobalem a vložit do trouby. Nechat asi 20 minut péci. Před servírováním posypat koprem.