Na 1 porci

1 porce směsi zrní | 1 čajová lžička černého sezamu | 1 porce zeleniny (dýně, 1 čajová lžička na kostičky nakrájené cibule) | 1 větvička rozmarýnu | 1 stroužek česneku | ½ chili papričky | čerstvý zázvor | 300 ml zeleninového vývaru | sůl, pepř

  1. Rozpálit pánev bez tuku, na ní orestovat směs zrní a pak ho vyjmout. Poté orestovat také sezam.
  2. Omýt dýni, očistit, a nakrájet na hrubo. Nemusí se loupat.
  3. Jehličky rozmarýnu odtrhat z větvičky, a jemně nasekat. Česnek oloupat a také jemně nasekat. Papričku očistit a nakrájet na malé kousky. Zázvor oloupat a jemně nastrouhat.
  4. Do hrnce nalít vývar, a přidat všechno koření. Dýni a cibuli lehce povařit. Polévku promixovat a osolit a opepřit.
  5. Před servírováním dát do polévky orestované zrní a sezam.

Tip: Vzít si polévku do bandasky a odnést si jí do kanceláře. Semínka zvlášť.