Na 1 porci

1 porce zeleniny (kyselé zelí, lusk červené papriky, 1polévková lžíce na kostičky nakrájené cibule) | 1 porce hlívy ústřičné | 200 ml zeleninového vývaru | 1 list vavřínu | sůl, černý pepř | špetka muškátového oříšku | 1 polévková lžíce majoránky | paprika (koření)

  1. Kyselé zelí nechat okapat. Paprikový lusk omýt, očistit a dužinu nakrájet na kousky.
  2. Hlívu ústřičnou očistit kuchyňskou utěrkou nebo oškrábat nožem, ale neomývat. Rozkrájet na půlky nebo čtvrtky. Rozpálit pánev bez tuku, houby krátce orestovat a vyjmout.
  3. Do pánve dát kostičky cibule a papriku a také krátce orestovat. Na cibuli s paprikou položit zelí a zalít vývarem. Pak vložit vavřínový list se solí, pepřem, muškátovým oříškem a majoránkou. Zelí povařit asi 10 minut.
  4. Hlívu pak zamíchat do zelí, a asi dvě minuty dovařit. Před servírováním posypat paprikou.