Na 1 porci

1 porce hlívy ústřičné | 1 porce zeleniny ( 1 čajová lžička na kostičky nakrájené šalotky, italský salát, avokádo, ½ rajčete) | bio jablečný ocet | 75 ml zeleninového vývaru | tymián | sůl, pepř | kolečko pažitky

  1. Hlívu ústřičnou očistit kuchyňskou utěrkou nebo oškrábat nožem, ale nemýt. Rozkrájet na půlky nebo čtvrtky. Rozpálit pánev bez tuku, vložit hlívu a něčím plochým jí přitlačit k pánvi.
  2. Přidat šalotku a krátce podusit společně. Poté zalít trochou octa a vývarem. Okořenit tymiánem. Asi 6 minut při střední teplotě dusit.
  3. Mezitím omýt a přebrat italský salát. Nakrájet na kostičky dužinu avokáda a rajské. Všechny tři přílohy poskládat na talíř.
  4. Houby osolit a opepřit, položit na zeleninový talíř a posypat pažitkou.

Tip: Tím, že se houby přitlačí k pánvi, budou orestované po celém povrchu. Jinak by nezhnědly, ale dusily by se ve vlastní šťávě.