Na 1 porci

1 porce houževnatce (Shiitakes) | 1 porce zeleniny (1/2 rajčete, pár listů salátu, avokádo) | 10 lístků bazalky | 100 ml zeleninového vývaru | sůl, pepř | 1 polévková lžíce bio jablečného octa

  1. Houby očistit kuchyňskou utěrkou a nakrájet na půlky. Rajče rozkrájet na kostičky. Salátové listy omýt a osušit. 8 bazalkových lístků nasekat na jemno.
  2. Dužinu avokáda nakrájet na malé kousky a zamíchat do vývaru. Přidat sůl a pepř.
  3. Na marinádu promíchat zbytek vývaru s octem, osolit a opepřit.
  4. Na talíř položit listy salátu a pokapat marinádou.
  5. Rozpálit pánev bez tuku a houby orestovat. Orestované houby položit na listy salátu. Navrch nasypat kostičky rajčete a zalít bazalkovým krémem.