Na 1 porci

1 porce cizrny (=římský hrášek) | mátový čaj | 1 porce zeleniny (fenykl, ½ rajčete, dýně, 1 čajová lžička na kostičky nakrájené cibule) | 1 stroužek česneku | ½ lusku chili papričky | 200 ml zeleninového vývaru | nové koření (jamajský pepř) | římský kmín | 1 polévková lžíce čerstvě nasekané máty

  1. Cizrnu nechat přes noc změknout. Příštího dne vylít vodu, a cizrnu vařit v mátovém čaji, dokud nezměkne. To trvá asi 45 minut.
  2. Omýt a očistit fenykl, a nakrájet na malé kousky. Rajče nakrájet na kostičky. Oloupat dýni a nakrájet na malé kostičky. Oloupat česnek a nasekat. Chili očistit a nakrájet na malé kousky.
  3. Zeleninu povařit ve vývaru na středním plameni. Okořenit česnekem, chili, novým kořením, a římským kmínem.
  4. Cizrnu zcedit, vývar zachytit a nechat.
  5. Cizrnu přidat k zelenině. Podle libosti přidat uschovaný vývar. Před servírováním přidat mátu.