Na 1 porci

1 jablko | 1 porce zeleniny (2/3 celerové hlízy, fenykl, 1 čajová lžička na kostičky nakrájené cibule)  | 300 ml zeleninového vývaru | sůl, pepř | 1 porce sýru Ricotta | 1 polévková lžíce nasekané petrželky

  1. Omýt jablko, oloupat, odstranit jádřinec a dužinu nahrubo nakrájet. Celer a fenykl omýt, očistit a též nahrubo nakrájet.
  2. Do hrnce nalít vývar, a v něm asi 10 minut lehce povařit jablko a zeleninu.Obsah přelít do mixéru a rozmixovat.
  3. Polévku osolit a opepřit, poté vmíchat sýr. Nakonec přidat petrželku a krátce povařit.

Tip: Celer se může nahradit pastinákem, a místo Riccota sýru je možné použít čerstvý sýr.