Na 1 porci

2 stonky rozmarýnu | 2 stroužky česneku | 1 porce jehněčího hřbetu/zadního | 1 porce zeleniny (lilek baklažán, cuketa, červená cibule, ½ rajčete) | sůl, pepř | provensálské koření – nať

  1. Z rozmarýnu otrhat jehličky, a asi čtyři nebo pět posledních nechat na ozdobu. Jehličky na jemno nasekat.
  2. Česnek oloupat a nasekat na jemno. Maso omýt studenou vodou, osušit, odstranit šlachy a tuk. Nakrájet na větší kousky, okořenit česnekem, solí, pepřem, rozmarýnem a provensálským kořením.
  3. Lilek a cuketu omýt, očistit, a nakrájet na větší kusy. Střídavě maso a zeleninu nasázet na špíz.
  4. Troubu rozpálit na 150 stupňů. (horkovzdušnou na 130, plynovou na stupeň 1).
  5. Rozpálit pánev bez tuku a špízy opéci. V horké troubě nechat asi 15 minut dopéci. Ozdobit zbylým rozmarýnem.