Na 1 porci

1 porce zeleniny (mrkev, pórek, celer) | sůl | sojová omáčka (bez pšeničné mouky, bez cukru) | 1 porce sojových klíčků | 1 porce mango | ½ chili papričky | pepř | čerstvě nasekaný zelený koriandr

  1. Omýt a očistit zeleninu, a nakrájet jí na proužky. Podusit ve slané vodě a ochutit sojovou omáčkou.
  2. Sojové klíčky 1-2 minuty zblanžírovat ve slané vodě, propláchnout studenou vodou a nechat okapat.
  3. Oloupat mango, odpeckovat a dužinu nakrájet na kostičky a rozmixovat. Očistit chili a nakrájet na drobno. Mangové pyré ochutit solí, pepřem a chili.
  4. Zeleninu s klíčky smíchat, a posypat koriandrem. K tomu přidat mangovou šťávu.

Tip: Jestliže mango není úplně zralé, je možné ho zabalit do novin a při pokojové teplotě ho nechat dozrát.