Na 1 porci

1porce krůtích prsou | sůl, pepř | 1 porce žitného knäckebrotu | libeček | petržel | 1 stroužek česneku | kari koření

  1. Krůtí prsa pod tekoucí studenou vodou omýt, osušit, osolit a opepřit.
  2. Rozpálit pánev bez tuku, maso z obou stran 3 minuty opéct. Udržovat horké v troubě při 100 stupních.
  3. Na krustu rozdrobit knäckebrot. Zeleninu omýt, oklepat do sucha a na jemno nasekat. Česnek oloupat a také nasekat na jemno. Vše smíchat dohromady a osolit, opepřit a přidat kari. Směs natřít na maso.
  4. Troubu nastavit na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180, plynovou na stupeň 3-4), a prsa 6-8 minut zapéct.

Tip: Hodí se k tomu hlávkový salát. Krusta je vhodná na kuřecí prsa, jehněčí nebo na rybí filety.