Na 1 porci

1 porce cizrny |1 porce zeleniny (1 čajová lžička na kostičky nakrájené cibule, kyselé zelí, lusk červené papriky) | sušený zeleninový bujon | sůl, pepř

  1. Cizrnu nechat přes noc změknout ve studené vodě. Příští den vodu vylít, cizrnu povařit v čerstvé vodě bez soli asi 45minut.
  2. Rozpálit hrnec bez tuku, na troše vody podusit cibuli. Přidat kyselé zelí s trochou práškového bujonu, dochutit pepřem a solí. Nechat povařit asi 12 minut.
  3. Paprikový lusk omýt, očistit, a nakrájet na kostičky.
  4. Rozpálit pánev bez tuku a měkkou cizrnu orestovat. Přidat nakrájenou papriku krátce orestovat společně. Nakonec přidat kyselé zelí.

Info: toto jsou metabolické „Schupfnudeln“

Pozn. Schupfnudeln je označení pro německo – rakouské tlusté nudle, vyráběné ze žitné a pšeničné mouky a vajec. Také se jim říká prstové nudle nebo chlapecký penis.