Na 1 porci

1 porce zeleniny (kapusta, 1 polévková lžíce na kostičky nakrájené cibule) | 1 porce lososa | sůl, pepř | 1 pomeranč | 100 ml zeleninového vývaru | čerstvý nasekaný kopr

  1. Z kapusty oddělit dva velké listy, omýt, odstranit prostřední řapík a zblanžírovat ve slané vodě. Zbytek kapusty bez košťálu nakrájet na plátky.
  2. Lososa umýt ve studené vodě, osušit, osolit, opepřit.
  3. Pomeranč omýt. Oloupat tak, aby byla odstraněna i vnitřní bílá slupka. Dužinu nakrájet na plátky.
  4. Rybí filet položit na kapustový list a na to položit plátek pomeranče. List zavinout.
  5. Rozpálit pánev bez tuku a na zeleninovém vývaru trochu podusit cibulku. Přidat plátky kapusty, osolit a opepřit.
  6. Troubu předehřát na 175 stupňů (horkovzdušnou na 155, plynovou na stupeň 2). Do nákypové formy položit plátky kapusty a na ně zavinutou rybu. Přidat zbytek vývaru. Nechat zapékat asi 25 minut, před servírováním ozdobit koprem.