Na 1 porci

1 porce zeleniny (pastinák, pórek, mrkev) | ½ bio citronu | 1 jablko | 1 petržel | 1 porce lososa | sůl, pepř |  zeleninový bujon |čerstvě nasekaný kopr

  1. Zeleninu očistit, omýt a nakrájet na plátky. Citron omýt a oloupat tak, aby nebyla vnitřní bílá slupka poškozena.
  2. Omýt jablko, odstranit jádřinec a dužinu nastrouhat. Omýt petržel a nasekat na větší kousky.
  3. Lososa omýt ve studené vodě, osušit, osolit, opepřit.
  4. Rozpálit pánev bez tuku a opéci na ní zeleninu. Okořenit bujonem. Přimíchat nastrouhané jablko.
  5. Do pánve přidat plátky citronu a petržel a mírně podlít vodou. Potom přidat lososa a pod pokličkou nechat asi 12 minut dusit.
  6. Před servírováním lososa posypat koprem.

Tip: chutná také s jinými rybími filety