Na 1 porci

1 porce zeleniny (pak-choi = pekingské zelí, jarní cibulka, mrkev, celer) | 1 stroužek česneku | čerstvý zázvor | ¼ chili papričky | voňatka (= citronová tráva) | 250 ml zeleninového vývaru | 1 porce manga | sůl, pepř |  1 porce kuchyňsky upraveného garnátu | 1 polévková lžíce čerstvě nasekaného kopru

  1. Zeleninu omýt a očistit. Pak-choi a jarní cibulku nasekat na drobno, Mrkev a celer oškrábat a jemně nastrouhat. Česnek a zázvor oloupat, chili papričku očistit a všechno nasekat na jemno. Voňatku omýt, naklepat a nařezat na kousky.
  2. Zeleninu povařit v zeleninovém vývaru. Připravené koření přidat k tomu a nechat 10 minut dotáhnout.
  3. Oloupat mango, odříznout dužinu od pecky a nakrájet na malé kostičky. Ty pak vhodit do polévky. Osolit a opepřit.
  4. K tomu přidat garnát a nechat ještě 5 minut spolu vařit. Před servírováním přimíchat kopr.

Tip: Chutná také s lososem nebo candátem.