Na 1 porci

1 porce bílých fazolí | 1 porce zeleniny (fazolové lusky, ½ rajčete, žlutý paprikový lusk) | 1 stroužek česneku | 1 červená chili paprička | saturejka | sušený zeleninový bujon | sůl, pepř | mletý kmín

  1. Fazole nechat přes noc změknout ve studené vodě. Příští den vylít vodu a fazole povařit v čerstvé vodě asi 45 minut.
  2. Zeleninu omýt a očistit. Fazolové lusky rozpůlit, rajče a papriku nakrájet na malé kostičky. Oloupat česnek a na jemno nasekat. Chili očistit a nakrájet na malé kousky.
  3. Rozpálit hrnec bez tuku, a v něm fazolové lusky podusit asi 8 minut v troše vody spolu se saturejkou a bujonem. Pak přidat papriku a rajské. Okořenit česnekem, chili, solí, pepřem a kmínem.
  4. Uvařené fazole vmíchat do zeleniny.