Na 1 porci

1 porce zeleniny (čínské zelí, červený paprikový lusk, ½ rajčete, 1 čajová lžička na kostičky nakrájené cibule) | 1 porce papayi, | 1 porce hovězího masa (kýta) | sůl, pepř | zelený koriandr |  petrželová nať | ½ chili papričky | čerstvý zázvor | Bio jablečný ocet

 

  1. Čínské zelí omýt a očistit, jeden list položit na talíř, zbytek nakrájet na jemné kousky. Očistit paprikový lusk a nakrájet na plátky. Rajče na kostičky.
  2. Papayu oloupat, vypeckovat, dužinu nakrájet na kostičky
  3. Maso osolit a opepřit. Rozpálit pánev bez tuku a maso z obou stran 3 až 5 minut opéci. Udržovat horké v troubě při 100 stupních.
  4. Petržel omýt, kousek položit na kraj talíře, zbytek rozsekat. Omýt chili papričku a nakrájet na tenké proužky. Zázvor oloupat a na drobno rozsekat.
  5. Šťávu z masa promíchat s octem, do toho zamíchat chili a zázvor, osolit a opepřit. Zeleninu, papayu a nať smíchat s marinádou. Maso nakrájet na tenké plátky a přidat na talíř. Servírovat na plátek čínského zelí a ozdobit petrželkou.