Na 1 porci

1 porce filet z mořského sumce | 1 porce zeleniny (žampiony, pórek, mrkev) ½ bio citronu | 1 stonek voňatky | 1 stroužek česneku | ½ červené chili papričky | čerstvý zázvor | 300 ml zeleninového vývaru | sůl, pepř | 1 polévková lžíce sekaného zeleného koriandru

  1. Rybí filety opláchnout ve studené vodě, osušit a nakrájet na malé kousky.
  2. Očistit hadříkem žampiony, omýt a očistit pórek, omýt a oloupat mrkev a všechno nakrájet na proužky.
  3. Omýt citron a oloupat ho tak, aby vnitřní bílá slupka zůstala neporušená. Voňatku na silnějším konci rozklepat. Oloupat česnek a nasekat na jemno. Omýt chili papričku a nakrájet na drobno. Zázvor oloupat a na jemno nastrouhat.
  4. Vývar s kořením uvést do varu. Přidat zeleninu a mírně povařit, až zelenina změkne.
  5. Rybu osolit a opepřit, a nechat v polévce asi 12 minut dotáhnout. Před servírováním přidat zelený koriandr.