Na 1 porci

1 porce zeleniny (červená řepa, celer, žampiony) | libeček | 50 ml zeleninového vývaru | 1 polévková lžíce bio jablečného octa | hořčice bez cukru | sůl, pepř | 1 porce uzených krůtích prsou

  1. Hlízu červené řepy omýt a očistit, ale nekrájet. Ohřát vodu a hlízu v celku asi na 20 minut nechat mírně povařit.
  2. Omýt celer, očistit a nakrájet na tenké plátky. Žampiony očistit ubrouskem/ hadříkem a nakrájet na plátky.
  3. Do dressingu najemno nasekat libeček. Vývar, ocet a hořčici zamíchat, osolit, opepřit a vmíchat libeček.
  4. Měkkou červenou řepu oloupat a nakrájet na plátky. Smíchat s celerem a žampiony. Salát dochutit dressingem.
  5. Prsíčka nakrájet na tenké plátky a položit na salát.