Na 1 porci

1 porce červených fazolí | 1 porce zeleniny (cuketa, jarní cibulka, ½ rajčete) | 1 stroužek česneku | ¼ lusku chili papričky | sušený zeleninový bujon | sůl, pepř | bio jablečný ocet | tymián

  1. Fazole nechat přes noc změknout ve studené vodě. Příští den zcedit, a fazole v čerstvé vodě bez soli a koření asi 1 hodinu povařit.
  2. Cuketu a jarní cibulku omýt, očistit, a nakrájet na plátky. Rajče nakrájet na kostičky. Chili lusk očistit a na jemno nasekat.
  3. Rozpálit pánev bez tuku, a cuketu orestovat. Ochutit česnekem, chili a sušeným bujonem.
  4. Vmíchat jarní cibulku a rajče, okořenit solí, pepřem, octem a tymiánem.

Všechny ingredience smíchat dohromady a salát nechat asi hodinu uležet.

Tip: místo cukety lze použít zelené fazole, květák nebo kedlubnu.