Na 1 porci

1 porce zeleniny (červený, zelený a žlutý paprikový lusk, 1 polévková lžíce na kostičky nakrájené cibule) | 1 polévková lžíce indického kari | 100 ml zeleninového vývaru | 1 porce klíčků/výhonků | sůl, pepř | 1 polévková lžíce pažitky

  1. Paprikové lusky omýt a očistit, nakrájet na proužky.
  2. Rozpálit pánev bez tuku, papriku a cibuli ostře orestovat. Posypat kari.
  3. Přilít vývar a zeleninu asi 5 minut povařit.
  4. Klíčky omýt a nechat okapat. Přidat k zelenině a povařit dalších 5 minut.
  5. Jídlo ochutit solí a pepřem. Potom posypat petrželkou.

Tip: Indické kari obsahuje kromě kurkumy, koriandru, kmínu, pepře a pískavice také citronovou kůru, zázvor a chili.