Na 1 porci

1 porce ovčího sýra | 1 porce zeleniny (špenát, 1 polévková lžíce cibule na kostičky) | 1 porce meruněk | 1 stroužek česneku | sklenička zeleninového bujonu v prášku | čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

  1. Ovčí sýr nakrájet na malé kostičky.
  2. Špenát omýt, očistit, zblanžírovat ve slané vodě a vypláchnout ve studené vodě. Nechat v sítu okapat a vymačkat. Vymačkaný špenát nahrubo nakrájet.
  3. Omýt meruňky, rozpůlit, vypeckovat, a nakrájet na tenké srpky. Oloupat česnek a na jemno nasekat.
  4. Rozpálit pánev bez tuku a v troše vody podusit cibulku. Poté přidat česnek a špenát. Okořenit práškovým bujonem a muškátovým oříškem. Vmíchat srpky meruňky a polovinu sýrových kostiček.
  5. Zeleninu naservírovat na talíř, a posypat zbylým sýrem.