Na 1 porci

1 porce zeleniny | (dýně, topinambur /jeruzalémský artyčok/, lišky, 1 polévková lžíce na kostičky nakrájené cibule, avokádo) | 1 stroužek česneku | 1 1 velký list šalvěje | sušený zeleninový bujon | sůl, pepř | čerstvě nasekaná petrželka | 1 porce tofu

  1. Dýni a artyčok omýt, očistit a nastrouhat. Lišky oškrábat nožem (nebo otřít hadrem) a nakrájet na kousky.
  2. Oloupat česnek a nasekat na jemno. Na pánev dát česnek, kostičky cibule a šalvěj a v troše vody podusit. Přidat lišky a bujon, sůl a pepř.
  3. Nastrouhanou zeleninu petrželku přidat k houbám a povařit na mírném plameni asi 5 minut.
  4. Potom do zeleniny přidat tofu.

Oloupat avokádo a nakrájet na kousky. Sundat pánev z plotny, přidat avokádo a opatrně nabírat.

Tip: Avokádo nevařit, nýbrž jen ohřát.