Na 1 porci

1 porce zeleniny (pórek, cuketa, jarní cibulka) | sůl | bazalka | 1 porce tuňáka (z plechovky, bez oleje) | pepř | bio jablečný ocet

  1. Pórek omýt, očistit a nakrájet na dlouhé tenké plátky. Zblanžírovat ve slané vodě, vypláchnout ve studené vodě a v cedníku nechat okapat.
  2. Omýt cuketu, očistit, a škrabkou oloupat. Plátky cukety osolit a nechat krátce zatáhnout.
  3. Jarní cibulku omýt, očistit a nakrájet na tenké plátky. Omýt bazalku, osušit a nakrájet na drobno.
  4. Tuňáka rozmačkat, přisolit a připepřit. Přimísit jarní cibulku s bazalkou.
  5. Pláty cukety potřít tuňákovým pyré, zabalit a rolku ještě ovázat pórkovými plátky.
  6. Rolky ještě připepřit a pokapat octem. Minimálně hodinu nechat v chladu, před servírováním ozdobit bazalkou.