Na 1 porci

1 porce vepřových plátků | sůl, pepř | 1 porce zeleniny ( Hokkaido dýně, 1 polévková lžíce cibule na kostičky, kozlíček polníček) | zeleninový vývar (sklenice) | kari koření | 1 jablko | černý sezam

 

  1. Vepřové plátky omýt, osušit, tuk a šlachy odstranit, osolit, opepřit. Rozpálit pánev bez tuku a maso z obou stra 4 minuty opéci. Udržovat horké v troubě při 100 stupních.
  2. Na šťávu omýt dýni, a na hrubo nakrájet. Ohřát rochu vody v hrnci a v ní podusit kostičky cibule. Přidat dýni, a okořenit sušenou zeleninou, kari kořením, pepřem a solí. 15 minut nechat povařit, podle potřeby ještě přidat vodu.
  3. Oloupat jablko, odstranit jádřinec, dužinu na hrubo nakrájet a přidat k dýni. Když je dýně měkká, přidat masovou šťávu. Obsah hrnce promíchat a omáčku dochutit.
  4. Kozlíček polníček očistit, omýt a nechat okapat. Položit na talíř. Plátky položit na listy salátu, a k tomu přidat dýňovo jablkovou omáčku. Posypat sezamem.