Na 1 porci

1 porce zeleniny (fenykl, ½ rajčete, 1 polévková lžíce na kostičky nakrájené cibule) | petržel | 1 stroužek česneku | 1 porce žitného knäckebrotu |sůl, pepř | 1 porce buvolí mozarelly

  1. Fenykl omýt, očistit, nakrájet na plátky a vložit do nákypové formy. Zelené z fenyklu uschovat.
  2. Troubu předehřát na 175 stupňů (horkovzdušnou na 155, plynovou na stupeň 2).
  3. Zelené z fenyklu a petrželku na jemno nasekat, Rajče nakrájet na kostičky. Česnek oloupat a na jemno nasekat.
  4. Rozdrobit knäckebrot a vložit do misky. Přidat rajče a bylinky, osolit a opepřit. Rozpálit pánev bez tuku, na ní podusit cibulku a česnek až do sklovata. Obsah pánve přidat ke chlebo-zeleninové směsi. Tímto potřít fenykl.
  5. Na fenykl položit kostičky mozarelly. Poté fenykl nechat asi 20 minut zapéct v troubě.