Na 1 porci

1 stroužek česneku | čerstvý zázvor |2 polévkové lžíce čerstvě nasekaných bylinek (libeček, petrželka, zelený koriandr) | sůl, pepř | chili koření | 1 porce tofu | 1 porce zeleniny (čínské zelí, paprikový lusk, jarní cibulka, žampiony) | bio jablečný ocet

  1. Oloupat česnek a zázvor. Oboje na jemno nasekat a smíchat s bylinkami. Okořenit solí, pepřem a chili.
  2. Tofu nakrájet na malé kostičky. Vložit je do bylinkové masy a nechat 30 minut zatáhnout.
  3. Z čínského zelí oddělit dva velké listy, očistit a položit na stranu. Zbytek zelí, papriku a jarní cibulku omýt, očistit a nakrájet na proužky. Žampiony očistit a také nakrájet. Zeleninu ochutit solí, pepřem a octem.
  4. Listy zelí zblanžírovat ve slané vodě, propláchnout ve studené vodě a nechat okapat. Zeleninu smíchat s tofu a zabalit do zelných listů.

Tip: Listy zelí se mohou opéci na kokosovém oleji.