Na 1 porci 1 porce houževnatce (Shiitakes) | 1 porce zeleniny (1/2 rajčete, pár listů salátu, avokádo) | 10 lístků bazalky | 100 ml zeleninového vývaru | sůl, pepř | 1 polévková lžíce bio jablečného octa Houby očistit kuchyňskou utěrkou a nakrájet na půlky. Rajče rozkrájet na kostičky. Salátové listy omýt a osušit. 8 bazalkových[...]
Na 1 porci 1 porce hlívy ústřičné | 1 porce zeleniny (chřest, pórek) | 350 ml zeleninového vývaru | sůl, pepř | špetku muškátového oříšku | čerstvě nasekaná petrželka Hlívu ústřičnou očistit kuchyňskou utěrkou nebo oškrábat nožem, ale nemýt. Nakrájet na jemné plátky. Chřest omýt, od hlavy směrem dolů oloupat, konec uříznout. Pórek umýt pod[...]
Na 1 porci 1 porce hlívy ústřičné | 1 porce zeleniny ( 1 čajová lžička na kostičky nakrájené šalotky, italský salát, avokádo, ½ rajčete) | bio jablečný ocet | 75 ml zeleninového vývaru | tymián | sůl, pepř | kolečko pažitky Hlívu ústřičnou očistit kuchyňskou utěrkou nebo oškrábat nožem, ale nemýt. Rozkrájet na půlky nebo[...]